Op reis gaan vraagt om voorbereiding, zeker als het gaat om je elektronica. Een lege telefoon of ander apparaat komt altijd ongelegen. Gelukkig heb je met de juiste powerbank altijd een oplossing bij de hand.
Of je nu de wereld over vliegt, door bergen trekt of lange busritten maakt, een krachtige powerbank zorgt dat je nooit meer zonder stroom zit. Vind hier de beste powerbanks volgens ons eigen onderzoek en de ervaringen van anderen.
Hoe we getest hebben:
Elke nieuwe oplader onderging een grondige testperiode van ten minste 4 weken. We hebben gelet op specifiek aspecten: de snelheid waarmee verschillende apparaten werden opgeladen, het aantal apparaten dat tegelijkertijd kon worden opgeladen en de compatibiliteit met diverse apparaten.
Verder keken we naar de tijd die nodig was om de oplader zelf volledig op te laden. Bovendien hebben we deze opladers meegenomen op diverse reizen om hun prestaties in de praktijk te testen.
#1 Biione Solar Powerbank
Deze powerbank met een capaciteit van 30.000 mAh kan jouw iPhone tot 8 keer opladen en heeft vier uitgangspoorten voor al je apparaten. Dankzij de zonnepanelen heb je altijd een back-up, zelfs als het opladen langer duurt. ’s Nachts biedt de krachtige LED-zaklamp met SOS-signaal uitkomst. Robuust en spatwaterdicht, deze powerbank is de topkeuze voor reizigers.
In het kort
Voordelen
- Grote capaciteit; 8 keer je telefoon opladen.
- Vier aansluitingen.
- Opladen via zonne-energie.
- Stevig en spatwaterdicht.
- Inlcusief zaklamp en SOS-signaal.
- Beschikt over een karabijnhaak
Nadelen
- Opladen via zonne-energie duurt langer dan via het stopcontact.
- Vrij zwaar vergeleken met andere powerbanks.
- Relatief best prijzig.
Een powerbank kan gemiddeld 500 tot 1.000 keer volledig opgeladen worden voordat de batterij capaciteit significant afneemt
#2 Anker Powerbank
Deze powerbank laadt jouw apparaten met PowerIQ-technologie supersnel op, geschikt voor je smartphone, laptop of tablet.
Met een capaciteit van 20.000 mAh kun je je telefoon tot 7 keer volledig opladen. Met dubbele USB-outputs van 2.4 Amp laad je twee apparaten gelijktijdig ontzettend snel op, perfect voor lange reizen. De LED-indicator toont je resterende batterij en de volledige oplaadtijd is 8-9 uur.
In het kort
Voordelen
- Razendsnel opladen met PowerIQ-technologie.
- Hoge capaciteit van 20.000 mAh.
- Stevig ontwerp.
- LED-indicator.
Nadelen
- Geen zonne-energie.
- Relatief best prijzig.
- Geen kleurkeuze.
- Geen IP-certificering.
#3 Surge Powerbank
De Surge Powerbank van 20.000 mAh laat je niet in de steek. Met deze krachtige en compacte powerbank laad je jouw telefoon tot 7 keer volledig op, en kun je drie apparaten tegelijkertijd opladen.
Dankzij de 22.5W Quick Charge 4.0 en PD Fast Charge technologie is je telefoon razendsnel weer tot 70% opgeladen. De hoogwaardige batterij garandeert duurzaamheid en betrouwbaarheid.
In het kort
Voordelen
- Snelle oplaadtechnologie.
- Hoge capaciteit van 20.000 mAh.
- Inclusief kabel van USB naar USB-C.
- Relatief goedkoop.
Nadelen
- Geen zonne-energie.
- Beperkte kleurkeuze.
- Geen IP-certificering.
Hier moet je rekening mee houden
Wanneer je op zoek bent naar een powerbank, is het belangrijk om rekening te houden met de mAh-capaciteit, de grootte en de apparaten die je ermee wilt opladen.
Zorg ervoor dat je powerbank over een snellaadfunctie beschikt. Dat is namelijk ideaal voor tijdens het reizen. Meestal heb je aan een USB-C aansluiting genoeg.
Ten slotte wil je niet te veel geld uitgeven. Voor een prijs tussen de 50-80 euro zit je vaak goed.
Veelgestelde vragen over powerbanks
Vind hier de meest gestelde vragen van reizigers over powerbanks.